Pedicul tretman uklanjanja vaški i gnjida


Vremenom se pokazalo da je jedna od najsigurnijih metoda uklanjanja vaški i gnjida mehanički tretman, kakav Salon Pedicul nudi.

Važno je napomenuti da ukoliko se zarazi jedan član porodice, i drugi članovi treba da se podvrgnu tretmanu uklanjanja vaški i gnjida iz kose.

Opis tretmana

Tretman počinje nanošenjem šampona (koje ne koristimo pri tretiranju dece nižeg uzrasta, trudnica, doilja, osoba osteljivog skalpa), a sve u cilju uklanjanja živih vaški.

Nakon delovanja od 10 - 15 minuta kosu peremo običnim šamponom i nanosimo specijalnu emulziju za lako raščešljavanje kose. Potom sledi mehanički deo tretmana, odnosno češljanje vlažne kose kojim se uklanjanju vaške injihova jaja (gnjide).

Treba naglasiti da je mehanička faza najdelotvornija jer istom je jedino moguće ukloniti gnjide i tako stati na put reprodukciji ovog parazita. Našim klijentima preporučujemo kontrolni tretman nakon 7 - 10 dana po duplo nižoj ceni

Koliko dugo traje tretman?Dužina trajanja tretmana zavisi od gustine kose i stepena vašljivosti (infestacije), a na osnovu našeg višegodišnjeg iskustva najduže do 45 minuta .Kako se mogu zaštiti posle tretmana?Našim klijentima kao preventivu preporučujemo sprej na bazi eteričnih ulja (na primer lavande ili eukaliptusa), korišćenje specijalnih trakica za kosu, za devojčice je idealna kosa vezana u pletenicu a posebno tokom boravka u kolektivima (vrtić, škola, kampovi i sl), važno je da se pribor za kosu (češljevi, četke, šnale) ne deli među decom.

Cenovnik


Cenu formiramo na licu mesta,a ista zavisi i od gustine kose i stepena infastacije (vašljivosti)
Pregled
(*ne naplaćujemo ukoliko se opredelite za tretman)
500rsd
Tretman - Kratka kosa
1000 - 2000rsd
Tretman - Srednja dužina kose
3000 - 4000rsd
Tretman - Dugačka kosa
5000 - 6000rsd
Tretman „Family Pack“
(*najmanje tri člana porodice)
10% popusta na ukupnu cenu
Kontrolni pregled + tretman
50% niža cena u odnosu na prvi tretman

Zakažite termin


Zakazivanje online termina kod nas je brzo i jednostavno! Odaberite željeni termin sada i krenite putem ka zdravoj kosi i skalpu.

Najčešća pitanja o uklanjanju vašaka


Kako da znam da moje dete ima vaške?
Ženke vaši pričvršćuju svoja jaja na oko jedan centimetar od temena, uz samu vlas. Jajašca vaški ili gnjide su ovalne, izdužene i beličaste boje.
Najlakši način da ih pronađete jeste da pretražite delove kose prvi vrhu glave, iza ušiju i oko potiljka ili da pogledate one delove glave na kojima se vaš mališan stalno češe.
Kako se prenose vaške?
Prenose se kontaktnim putem (glava uz glavu), i isključivo između ljudi. Prenošenje vaški i gnjida dešava se najčešće kada su veća druženja – praznici, rođendani, dečje proslave, ili pak tokom raspusta na kampovima i tokom boravka u prirodi.
Treba li da pozovem službu za dezinsekciju?
Vaške van kose ne mogu da prežive duže od 48 sati, te nije potrebno zvati službu za dezinsekciju. No, potrebno je temeljno usisati, oprati odeću, tkaninu i nameštaj s kojim je zaražena osoba bila u kontaktu. Pre odluke koje sredstvo treba da koristite za čišćenje posavetujte se sa vašim farmaceutom.
Da li vaške mogu da se prenesu kućnom ljubimcu?
Kako su ljudske vaške paraziti koji se isključivo hrane krvlju odraslih ljudi i dece, vaše mace i kuce potpuno su sigurne od vaški i gnjida.
Da li vaške idu na farbanu kosu?
Postoje različiti preparati za uklanjanje vaški i gnjida, međutim vremenom vaške postaju rezistentne na hemiju koja se nalazi u tim preparatima. S druge strane, gnjide se ne mogu uništiti hemijskim tretmanom jer imaju neprobojnu opnu, te je najsiguniji metod mehanički, to jest češljanje pramen po pramen specijalizovanim češljevima, usluga koju u našem salonu Pedicul eksperti i primenjuju.
U sklopu hemijskih preparata za koje se najčešće misli da mogu da pomognu pri uklanjanju vašaka jesu farbe za kosu. No, kao i namenski preparati za uklanjanje vašaka i farbe za kosu su nedelotvorne u uklanjanju vašaka i gnjida. Tako je odgovor na pitanje: da li farba za kosu pomaže u uklanjaju vašaka i gnjida – NE!

KONTAKT:

Salon Pedicul

Indire Gandi broj 9, 11000 Beograd (Voždovac)

salonpedicul@gmail.com064/356-9824 (Aleksandra)062/137-6726 (Daliborka)

RADNO VREME:

Ponedeljak - Petak: 10-20h

Subota: 10-15h

Nedelja: Neradna

© 2023 by Digital Partner